Cuma, Nisan 19, 2024
Ana SayfaModa2023 Kış Modası Neler Getiriyor?

2023 Kış Modası Neler Getiriyor?

Sonbahaharın tamda ortalarına doğru gelmişken, dolaplarımızı artık trençler, tunikler, mevsimlik kaplar dan ayrıştırmanın tam zamanı. Bütün bu mevsimlik kıyefetlerimizin yerini kazaklara, hırkalara, yumuşak polarlara, bere, atkı ve havlı kumaşlardan üretilmiş aklınıza gelebilecek her türlü tekstil ürünlerine bırakmak üzere. Günümüz şartlarında yeni bir dolap düzmek her ne kadar bütçeleri zorlasada ana ve modası geçmeyecek parçalarla önceki yıllardan kalma kıyafetlerimizle kombinleyebiliriz. Sürdülübilirlik ve doğayı korumak felsefesinden yola çıkarak özellikle dolaplarımızda modası geçmeyecek olan parçalara yer verip hem bütçemizi koruyup hemde sosyal ve kültürel hayatımızda göz önünde olabiliriz.


Bu kışta yine vazgeçilmez parçalardan olan oduncu gömlekleri, salaş hırkalar, deri ceketler, içi polarlı taytlar hafifliği ve spor görünümüyle günlük ve iş hayatımızda kullanabileceğimiz sıcacık şişme kabanlar her daim şıklığı rahatlığa tercih edenler için rengarenk kaşe, keçe, kaşmir ve kalın iplerle dokunmuş triko kumaşlardan kabanlar vitrinlerde ki yerini yavaş yavaş almaya başladı bu süreçte yenilik isteyenler için modanın bizi yönlendirmesiyle değil de her daim giyebileceğimiz kendi tavrımızı, yaşam biçimimizi, zevklerimizi ve bütçemizi düşünüp ona göre alışverişlerimizi gözden geçirmeliyiz.


Herhangi bir tekstil ürününü almak istediğimizde aklımıza gelen birkaç soru olmalı örneğin;” Ben bunu günlük hayatımın hangi evrelerinde kullanabilir ve dolabımda ki hangi parçalarla kombinleyebilirim ve gerçekten bu sezon, bu ürüne ihtiyacım mı var ? Yoksa sadece moda akımlarına ve tüketim çılgınlığının sihrine kapılıp mı bunu almak istiyorum? ” kendimize bu soruları sorduğumuzda gerçekten o an dönüp ihtiyacımız olana yönelebiliriz.

Havaların yavaş yavaş soğumasıyla kış sezonunun bize sunduğu alternatiflere kısaca göz gezdirelim. Her yıl olduğu gibi bu kış sezonun da gözdesi rengarenk kabanlar, kazaklar, trikolar ve polar kumaştan dikilmiş bütün parçalar zevkimize sunulmuş durumda. Suni deri ceketler, taytlar özellikle şık duruşuyla bilinen scuba süet ve dalgıç adı verilen kumaşlardan imal edilmiş trençkot, tunik, pantolon, etek, ve taytlara göz gezdirmenizi tavsiye ederiz.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Most Popular

Recent Comments